Yksinkertaisia vinkkejä liukastumisten, kompastumisten ja putoamisten estämiseksi

Yksinkertaisia vinkkejä liukastumisten, kompastumisten ja putoamisten estämiseksi

Ansojen korjaaminen

Vaikka korkealta putoaminen vaikuttaa ilmeiseltä vaaralta, liukastuminen tai kompastuminen tasaisella maalla voi myös aiheuttaa vammoja, kuten murtumia, haavoja, vääntyneitä nilkkoja ja päävammoja. Jopa nopeat, nykivät liikkeet, joilla estät itseäsi kaatumasta ja jotka tuovat mieleen komediaklassikot, voivat vahingoittaa selkääsi.

Itse asiassa kaatuminen ilman kohoamista on ylirasituksen jälkeen toiseksi yleisin ehkäistävissä oleva työtapaturma, jonka vuoksi työntekijät joutuvat olemaan poissa töistä. Vuonna 2017 151 työntekijää kuoli ja 142 770 ilmoitti loukkaantuneensa tällaisen kompastumisen tai liukastumisen seurauksena, ja kuljetus- ja materiaalinsiirtoala oli kuolemantapausten listalla korkealla sijalla.

Hyvä uutinen on, että työpaikan muuttaminen turvallisemmaksi ei ole vaikeaa, aikaa vievää eikä kallista. Helpoin lähtökohta on siivous. Poista esteet, lakaise sora pois ja siivoa nesteet heti, kun havaitset niitä. Teippaa johdot maahan ja nosta työkalut ylös. Sijoita tarvittaessa varoituskylttejä ja kiinnitä niihin huomiota. Ja toimistotyöntekijöille kaikkialla: sulkekaa kansiolaatikot ja säästykää myöhemmin päivällä murjomiselta ja kiroilulta.

Toinen helppo toimenpide on kävely- ja työskentelytapojen mukauttaminen. Kävele, älä juokse. Pidä kiinni kaiteesta, kun nouset portaita, äläkä kanna niin paljon, ettet näe, minne olet menossa.

Pienillä mutta kannattavilla kustannuksilla tehtäviin muutoksiin kuuluu sen varmistaminen, että kaikilla työntekijöillä on turvalliset jalkineet, jotka täyttävät alan liukastumisvastusstandardit, ja sellaisten mattojen lisääminen, jotka ovat imukykyisiä tai joissa on reikiä nesteiden ja roskien keräämiseksi sisäänkäyntien kohdalla tai koneiden ympärillä. Kun otetaan huomioon, että National Safety Councilin vuonna 2002 tekemän arvion mukaan kaatumiset aiheuttavat Yhdysvalloissa vuosittain noin 70 miljardin dollarin kustannukset, se saattaa kannattaa.

Edellä esitetyt vinkit tämäntyyppisten onnettomuuksien välttämiseksi ovat peräisin Driver’s Alertin eLearning-kurssilta. Liukastumiset, kompastumiset, putoamiset.

Tietoja kirjoittajasta