Turvallisuus polkupyöräilyssä

Polkupyöräily on helppo ja mukava tapa liikkua paikasta toiseen. Pyöräillessä saa raitista ilmaa ja kunto kohenee. Pyörän saa helposti jätettyä moneen paikkaan eikä tarvitse etsiä sopivaa parkkipaikkaa, kuten autoillessa. Pyöräily on mukava harrastus ja hyvin käytännöllinen tapa kulkea työ- ja ostosmatkoja. Pyöräily on turvallinen tapa liikkua, kun muistaa seurata liikennesääntöjä ja käyttää turvavarusteita sekä itsellä että pyörässä.

Turvallisesti liikenteessä

Pyöräily on turvallisempaa silloin kuin polkupyörä on hyvässä kunnossa ja siinä on valaisin sekä heijastimet hämärällä ajamista varten. Pyöräilykypärä suojaa pyöräilijän päätä tapaturman sattuessa ja on ehdottomasti tärkein suojavaruste. Pyöräilijän tulee varoittaa jalankulkijoita äänimerkillä, jotta ohitukset tapahtuvat sujuvasti ja turvallisesti. Jos pyöräteitä ei ole reitillä tarjolla, tulee pyöräilijöiden ajaa aina tien oikeaa reunaa.

Tärkeintä pyöräillessä on tuntea liikennesäännöt ja väistämisvelvollisuudet, jotka koskevat pyöräilijöitä. Polkupyöräilijöille on muutama liikennemerkki, jotka ainakin olisi jokaisen hyvä tietää. Pyörä- ja kävelytien ja piha-alueet osoittavat liikennemerkit kertovat missä polkupyöräilijöiden tulee ajaa, jotta kaikilla on turvallista liikkua. Kävely- ja pyörätiet voivat olla jaettu rinnakkaisiin kulkuväyliin tai liikennemerkki osoittaa kevyenliikenteen väylän olevat yhdistetty, silloin sekä jalankulkijat että pyöräilijät voivat käyttää koko väylää.

Vaaranpaikka sivustolta hyödyllistä tietoa tielläliikkujille

Vaaranpaikka.fi sivustolta löydät paljon neuvoja, ohjeita ja säännöksiä polkupyöräilijöille. Sieltä saat myös paljon käytännön tietoa monipuolisista artikkeleista, jotka koskevat kaikkia tiellä liikkujia. Liikenteessä kaikille on omat tieliikennelait ja asetukset. Kun säädökset tunnetaan, kaikkien osapuolten matkan teosta tulee joustavampaa ja turvallisempaa. Polkupyöräilijöiden on hyvä tietää myös autoilijoiden liikennesäännöistä, silloin tilanteiden ennakointi liikenteessä on helpompaa.

Jätä kommentti