Puhelimen käyttö pyöräillessä

Puhelimen käytöstä ja älypuhelinaddiktiosta on tullut lähestulkoon normaali osa nykyihmisten elämää. Puhelinta räplätään autolla ajaessa, jonka ansiosta on jo syntynyt paljon liikenneonnettomuuksia. Monesti vastaan tulee myös ihmisiä, jotka räpläävät kännykkää myös polkupyörän selässä.

Miksi puhelin ja polkupyörä on huono yhdistelmä

Puhelimen käyttäminen polkupyöräilyn aikana ei ole kovin hyvä idea. Pyöräillessä vauhtia on monesti melko paljon, ja pienikin herpaantuminen voi johtaa vakavaan onnettomuuteen. Polkupyöräillessä ei ole pahemmin suojakuoria itsensä ympärillä – kuten autossa – joten useimmiten pyöräilijä on onnettomuuksissa heikoilla, etenkin jos puhutaan kolareista autojen kanssa. Jo törmäys jalankulkijaan tai eksyminen pois pyörätieltä voi myös johtaa hengestä pääsemiseen onnettomuudessa.

Vinkki: jätä puhelin kotiin

Jos oma puhelinaddiktio on pahemmanpuoleinen ja kännykkää ei malta millään olla räpläämättä ajamisen aikana, kannattaa se jättää suosiolla kotiin aina kun mahdollista. Jos kotiin jättäminen ei ole vaihtoehto, kannattaa harkita vaikkapa reppua josta puhelinta ei saa napattua käpälään kesken ajamisen.

Yhteenveto

Yhteenvetona voitaneen todeta puhelimen ja pyörän olevan huono yhdistelmä. Eli vaikka Tyrvään Sanomat olisivatkin opastaneet sinut juuri löytämään itsellesi halvan ja hyvän puhelinliittymän, kannattaa uuden liittymän ominaisuuksien testaaminen jättää ajankohtaan jossa et ole tekemisissä samanaikaisesti polkupyörän kanssa.

Jätä kommentti