Pitäisikö sinun peruuttaa ajoneuvosi pysäköintipaikalle?

Pitäisikö sinun peruuttaa ajoneuvosi pysäköintipaikalle?

r

Ajoneuvon peruutuskamerat

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, jos aiot käyttää peruutuskameraa, on kameran näkökenttä. Useimmissa uusissa peruutuskameroissa on laaja näkökenttä, joka voi auttaa kuljettajaa tunnistamaan mahdolliset riskit, jotka lähestyvät ajoneuvon takaa mutta myös sivusta, kuten jalankulkijat. Jos ajoneuvosi peruutuskamerassa on kuitenkin pienempi, kapeampi näkymä, sinun kannattaa peruutuksen aikana vilkaista myös ajoneuvosi ympärille. Koska jalankulkijoita on nykyään niin paljon, jotkut saattavat olla niin tietämättömiä siitä, mitä heidän lähellään tapahtuu, että he saattavat kävellä suoraan ajoneuvosi taakse, kun peruutat. Joten nyt kysymys kuuluu jälleen: pitäisikö sinun peruuttaa pysäköintipaikalle tai ajotielle vai pitäisikö sinun peruuttaa pois pysäköintipaikalta tai ajotieltä? Äänestän peruuttamisen puolesta, koska se voidaan tehdä melko helposti ja turvallisesti.

Kun olet ohittanut halutun pysäköintipaikan ja varmistanut, ettei siellä ole esteitä, aseta ajoneuvosi 90 asteen kulmaan pysäköityjen ajoneuvojen rivistä (tai jos kyseessä on ajotie, yhdensuuntaisesti tien reunan kanssa). Vaikka monet kuljettajat saattavat kallistaa ajoneuvonsa parkkipaikan käytävän poikki, se voi estää muuta liikennettä pääsemästä ohitsesi, kun yrität pysäköidä. Pysyttelemällä 90 asteen kulmassa liikenne pääsee ohi, kun odotat, että pysäköintialue on vapaa. Lisäksi se sujuvoittaa pysäköintiprosessia.

Kuinka peruuttaa pysäköintipaikalle

Olen vuosien varrella nähnyt monien kuljettajien yrittävän peruuttaa pysäköintipaikalle – yhä uudelleen ja uudelleen – mutta huonolla menestyksellä. Tässä on nopea ja helppo tapa onnistua. Kun ohitat tyhjän pysäköintipaikan, aseta ajoneuvosi niin, että se on yhden ajoneuvon leveyden päässä pysäköintipaikan päädystä ja että ajoneuvosi takaosa on yhden pysäköintipaikan verran aiotun pysäköintipaikan takana. Tämä on vähimmäistila, joka tarvitaan onnistuneeseen pysäköintipaikalle peruuttamiseen. Pysäköinti toisen pysäköidyn ajoneuvon viereen helpottaa myös peruutusta pysäköintipaikalle, koska pysäköity ajoneuvo on helpompi havaita kuin maalatut viivat maassa.

Kun olet tarkistanut, ettei ajoneuvon ympärillä ole jalankulkijoita, pyöräilijöitä tai muita liikkuvia ajoneuvoja, aloita ajoneuvon hidas liikuttaminen taaksepäin ja ohjaa ajoneuvoa kohti pysäköintipaikkaa. Jos sinun on vaikea nähdä olkapääsi yli, kun turvavyösi on kiinnitetty, monilla lainkäyttöalueilla turvavyösi voidaan irrottaa peruutuksen aikana. Kun olet lopettanut peruutuksen, laita turvavyö kuitenkin aina takaisin. Jos ajoneuvo on pysäköitynä aiotun tilasi viereen, ohjaa niin, että näyttää siltä, että lähestyt pysäköityä ajoneuvoa hyvin lähellä. Se saattaa aluksi näyttää liian läheiseltä, mutta kun alat ohjata pysäköityä ajoneuvoa, päädyt pysäköinnin päätyttyä keskelle pysäköintipaikkaa. Kun ajoneuvosi on lähes suorassa linjassa pysäköintitilassa, aloita etupyörien nopea suoristaminen.

Ajoneuvon peruuttamisesta voi tulla helppoa harjoittelun avulla. Sen ymmärtäminen, että näkymä ajoneuvon taakse ei ole yhtä hyvä kuin näkymä eteen, on tärkeä ensimmäinen askel. Ota aina aikaa peruuttaessasi varmistaaksesi, että olet tietoinen ympäristöstäsi, ja pidä ajoneuvon nopeus samalla kävelynopeuden kaltaisena. Näin sinulla on aikaa säätää ohjaustasi, jos olet hieman väärässä asennossa tai jos havaitset häiritsevän jalankulkijan. Onnea matkaan ja aja turvallisesti!

Kirjoittajasta