Onko sairaana ajaminen riskin arvoista?

Onko sairaana ajaminen riskin arvoista?

Olenko tarpeeksi sairas?

Sairaus ei ole vain nuhaa tai päänsärkyä. Kivuliaat, kipeät ja kipeät nivelet ovat kaikki sairauksia, jotka voivat olla vaarallisia työskennellä. American Chiropractic Association (ACA) raportoi, että työntekijät menettävät vuosittain 264 miljoonaa työpäivää selkäkivun vuoksi. Vaikka on hienoa, että työntekijät ilmoittautuvat sairaaksi ja lepäävät, kun selkäkipu iskee, vaikuttaa siltä, että useimmat eivät pidä tarpeeksi pitkiä taukoja. Shape raportoi, että 60 prosenttia yhdysvaltalaisista työntekijöistä pitää alle viisi päivää sairauslomaa vuodessa, kun taas The Good Body neuvoo, että 90 prosenttia akuuteista selkäkiputapauksista kestää jopa kuusi viikkoa. Ajaminen selkäkivun kanssa ei ole viisasta, sillä jopa 60 prosenttia kuljettajista toteaa, että ajaminen pahentaa heidän selkäkipuaan. Se voi myös vaarantaa liikenneonnettomuuden riskin, sillä kipu voi haitata reagointikykyäsi tilanteisiin. Jos sinulla on selkäkipu, varmista, että selkäsi on toipunut täysin ennen kuin palaat ajamaan.

Tarkista lääkityksesi

Saatat ajatella, että nopea käynti lääkärissä ja muutama tabletti tekevät sinusta työkykyisen, mutta sinun on kuitenkin syytä tarkistaa huolellisesti käyttämiesi lääkkeiden sivuvaikutukset ennen kuin aloitat uudelleen ajotyön. Jotkin flunssalääkkeet ja monet yskänlääkkeet, dekongestantit ja antihistamiinit, joita käytetään yleisesti flunssan tai flunssan yhteydessä, voivat tehdä sinut uneliaaksi. Monet amerikkalaiset käyttävät säännöllisesti opioideja, sillä American Physical Therapy Associationin mukaan niitä varten määrättiin 191 miljoonaa reseptiä vuonna 2017. Nämä akuuttien sairauksien hoitoon käytettävät kipulääkkeet ovat kuitenkin tunnettuja siitä, että ne aiheuttavat uneliaisuutta.

Myös lääkkeet kognitiivisiin tiloihin, jotka luulet saaneesi hallintaan, voivat olla ongelmallisia. Time-lehden mukaan 13 prosenttia amerikkalaisista käyttää masennuslääkkeitä, ja määrä kasvaa jatkuvasti. On kuitenkin tärkeää tarkistaa, aiheuttavatko sinulle määrätyt lääkkeet uneliaisuutta, sillä monet lääkemerkit aiheuttavat uneliaisuutta, koska niillä on rauhoittava vaikutus elimistöön. Ahdistuneisuushäiriöihin, kuten stressiin, paniikkihäiriöön ja fobioihin, käytettävillä lääkkeillä on samanlainen vaikutus kehoon, ja ne voivat aiheuttaa liiallista väsymystä. Jos käytät jotakin näistä lääkkeistä, keskustele lääkärisi kanssa ja keskustelkaa vaihtoehtoisesta ratkaisusta, jotta voit ajaa turvallisesti.

Me kaikki sairastumme ajoittain, ja vaikka voi olla houkuttelevaa olla välittämättä oireista, saatat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Kun olosi on kaukana parhaasta mahdollisesta, muista ottaa vapaapäivä töistä ja levätä. Terveytesi ja muut tienkäyttäjät kiittävät sinua siitä.

Kirjoittajasta