5 toimenpidettä, jotka sinun tulisi toteuttaa ajoneuvo-onnettomuuden jälkeen

5 toimenpidettä, jotka sinun tulisi toteuttaa ajoneuvo-onnettomuuden jälkeen

Kerää tarvittavat tiedot

Poliisia odotellessasi on hyvä alkaa kerätä lisätietoja. Perustasolla tämä tarkoittaa tietojen vaihtoa toisen kuljettajan kanssa. Tarvitset hänen vakuutustietonsa, rekisterikilven tiedot, nimen, fyysisen osoitteen ja ensisijaisen puhelinnumeron. Mitä enemmän tunnistetietoja saat, sitä parempi.

On myös viisasta toimia ikään kuin olisit jo keräämässä todisteita oikeusjuttua varten. Tämä tarkoittaa, että kirjoita ylös kaikki olennaiset tiedot, jotka saat käsiisi – jokaisen onnettomuudessa mukana olleen matkustajan nimi, kaikkien ajoneuvojen merkki ja malli, onnettomuuspaikka sekä jopa päivämäärä ja kellonaika. Sinun on myös varmistettava, että saat tiedot onnettomuuteen vastanneiden poliisien virkamerkkien numeroista ja yritä parhaasi mukaan kirjata ylös kaikkien onnettomuuden silminnäkijöiden yhteystiedot.

Ota kuvia

Hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa (tai jopa enemmän!), joten varmista, että dokumentoit onnettomuuden puhelimesi kameralla. Älä tietenkään tee tätä niin, että se haittaa poliisin tutkintaa. Varmista kuitenkin, että keräät tiedot nopeasti – vaikka se tarkoittaisi, että sinun on odotettava kuvien ottamista, kunnes poliisi lähtee.

Dokumentaatiossasi olisi myös mainittava ajoneuvollesi, muille ajoneuvoille ja jopa omalle kehollesi aiheutuneet vahingot. Koska nämä tiedot voivat muuttua ja muuttuvat ajan myötä, välittömän tallenteen luominen voi auttaa sinua valtavasti tulevaisuudessa.

Korjaa autosi ja tee korvausvaatimus

Soita lopuksi vakuutusyhtiöösi. Vakuutuskortissasi pitäisi olla yhteystietonumero, ja jos et löydä sitä, voit tarkistaa sen vakuutusyhtiön verkkosivuilta. Kun asianmukaisesti jätetty, vakuutusyhtiösi auttaa sinua korvausvaatimusprosessissa, mukaan lukien työskentely toisen kuljettajan vakuutusyhtiön kanssa.

Tästä eteenpäin sinun on korjattava autosi. Keskustele vakuutusyhtiön kanssa hyväksytyistä korjaamoista ja soita sitten saadaksesi arvion. Haluat pitää korjauksen hinnan mahdollisimman alhaisena, joten on usein hyvä idea soitella ympäriinsä löytääksesi hyväksytyn korjaamon, joka antaa sinulle reilun hinnan.

Tietoja kirjoittajasta